Bunun markasi nedir NKT-1
|
13/10/2009, 03:22 PM
|
|||
|
|||
RE: Bunun markasi nedir??
Yazdiklarinizin coguna katiliyorum, en büyük sorunumuz ; bir arsivimizin olmamasi, Ben yurt disinda yasiyorum ve bir cok ülkenin ulastirma bakanliklarinin arsivlerine girebilme firsatim var, tabii ki kisitli ve belirli konularda, anlatmak istedigim de bu zaten, eger bir BMC üzerine kronoloji yapilacaksa illede BMC ye gitmek sart degil basit bir kütüphane bile yetmeli diye düsünüyorum, en azindan basit bilgiler icin.
Ama bunlarin hepsinin ileride yurdumuzda olacagindan cok eminim. Bunlari yazmisken birde ufak bir hatirami paylasmak istiyorum. MANAS in Büssing kupali 26.281 lerini hepimiz biliyoruz. Böyle bir modeli gören tanidik alman, bu aracin 1968-71 arasi üretimis olan orijinal Büssingin restore edilmis hali sanip bana dediki " Bak Büssing i ne kadar güzel hale getirmisler, neden Türkiyede de kamyon restore etmiyorlar " deyince adeta cildirdim. Bu gördügün ne Büssing nede MAN dedim, ama inandiramadim, taa ki kendi fotograflarimdan gösterene kadar. Yurdumuzda ticari arac sektörü aslinda birakin sosyalist ülkeleri, bir Ispanya, bir Norvec, bir Finlandiya dan daha ileriydi. Saygilarimla |
|||
|
Konuyu görüntüleyenler: