Mercedes Benz Otomarsan O302
|
21/10/2009, 09:29 PM
|
|||
|
|||
RE: Mercedes Benz Otomarsan O302
Bu gece de ilanlarla ve haberlerle devam ediyorum.
Bu ilan 1967 yılına ait.Yani O302 imal edilmeden önceki bir ilan.Resimdeki otobüs bir O302.Ama bizim alışık olduğumuz yerde O302 değil OH 1113 yazıyor. Otobüsün genel görünümüne bakacak olursak Avrupa imali "yumurta kasa" O302 ile bizim ilk koridorsuz O302 arasında bir model.Ön kapı sonrasında kalın bir direk görünüyor.Ön camlar daha yuvarlak. Aslında bu resim temsili olarak bu ilana konulmuştur.Yani aslen böyle bir otobüs hiç olmamış da olabilir.Çünkü o yıllarda şimdiki gibi bilgisayarlı tasarım bilinen bir şey değil.Hiç üretilmemiş ,sadece tasarlanmış bir otobüse ait bir resmi bir ilana iliştirebilmek o zamanki fotoğrafçıların ve ressamların kabiliyetine kalıyor bir yerde. Benim bildiğim kadarıyla 1113 Mercedes otobüslerden sadece Bursa Belediyesi'nde şehir içi kullanımına uygun otobüsler vardı. 1113 modeli de daha ziyade kamyonlarından biliyoruz. OH 1113 modeli arkadan motorlu ve şehirlerarası bir otobüse ben rastlamadım.Belki de vardır tam olarak emin değilim. ![]() Ama daha sonra 1974 yılında aşağıdaki ilanla ellerindeki parçaları elden çıkarmaya uğraşmışlar. ![]() İlginç bir durum bence.Bilgisi olan arkadaşlardan bilgi bekliyoruz. Herkese selamlar... Herkese Selamlar... Sitede yayımlanan fotoğrafların her türlü hakkı sitemiz ve yazarlarımıza aittir.İzinsiz Kullanılması ve Çoğaltılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. magazinulasim@yahoo.com |
|||
|
Konuyu görüntüleyenler: 2 Misafir