Karsan Breda Menarinibus
|
30/10/2010, 10:03 PM
|
|||
|
|||
RE: Karsan Breda Menarinibus
Karsan benim gibi yaşı ilerlemişler için çok şey ifade eden bir üretici aslında.Her ne kadar Karsan'ın aşağıdaki linkte yer alan sitesinin tarihçe bölümünde resimde Karsan kasalı Fiat 650E otobüsler görünürken "Karsan bilmemkaç ortakla Mercedes minibüs üretmek üzere kurulmuş bir firmadır" dese ve piyasada Karsan'ı tanıtan bu en önemli üretimi es geçmiş olsa da ben Karsan üretimlerini hep sevmişimdir.
http://www.karsan.com.tr/hakkimizda/tari...QMfQ%3d%3d Kaldı ki burada üretilmiş N1300 modeli minibüsleri de sitede bir zaman paylaşmıştık herhalde.Yine de hatırlayalım isterseniz,N1300 modeli çok basit ve kübik yapılı üzerlerinde de sanıyorum OM 615 motoru olan minibüsler de Karsan tarafından bir zaman üretildi.Ama zaten hem çok az üretildi ve hem de o yıllarda piyasanın hakimi olan Ford ve türevleri karşısında kalite olarak çok da rekabet şansı olmayan ,sadece üzerinde Mercedes motor ve şanzumanı ve panjurunda yıldız arması olan bu minibüsler kaybolup gitti. İşin ilginç yanı da tarihçede bu minibüsten bahsedilmesine rağmen kendisi hakkında herhangi bir bilgi yok.Aynen Fiat otobüslerin kayıp olması gibi. Karsan Fiat'ları Karsan'ın sahiplenmemesinin sebebi olarak da şahsi görüşüm ; her ne kadar bunların üzerlerinde alenen Karsan yazsa da kasalarının Karsan'da toplanması ,motor ve diğer aksamının da o yıllarda Fiat çekicilerini monte eden Oto-Yol tarafından temin edilmesinden dolayı Oto-Yol imali olarak değerlendirilmesinden kaynaklanıyor "olabilir" diye düşünüyorum. Karsan'cılara buradan duyurulur. Breda Menarinibüs otobüsler görünüşte çok çok güzel.İzmit Belediye'sinin Temsa aracılığıyla ithal ettiği otobüslerin aynısı gibi duruyor. İzmit'liler bunlardan şimdilik memnun.Resimlerdekileri yılların otobüs üreticisi Karsan yaptığına göre mutlaka başarılı ve temiz bir iş çıkmıştır diye düşünüyorum. Ama yine de yakından görmek ve denemek gerekir. Herkese selamlar... Herkese Selamlar... Sitede yayımlanan fotoğrafların her türlü hakkı sitemiz ve yazarlarımıza aittir.İzinsiz Kullanılması ve Çoğaltılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. magazinulasim@yahoo.com |
|||
|
Bu Konudaki Mesajlar |
Karsan Breda Menarinibus - Fatih Kocaoglu - 30/10/2010, 07:29 PM
RE: Karsan Breda Menarinibus - M.Ali Sade - 30/10/2010 10:03 PM
RE: Karsan Breda Menarinibus - BurakDemir - 14/01/2011, 06:57 PM
RKarsan'ın Otobüs fabrikasının açılışı Bursa'da gerçekleştirildi - Fatih Kocaoglu - 18/02/2011, 10:28 PM
RE: Karsan Breda Menarinibus - M.Ali Sade - 19/02/2011, 03:44 PM
|
Konuyu görüntüleyenler: