Değerlendir:
  • 1 Oy - 5 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tamirhane Anıları
27/06/2012, 07:34 PM
RE: Tamirhane Anıları
Değerli M.Ali Üstad yazını okuyunca kendimi tamirhanede sandım,çok haklısın eskiden usta vardı şimdi servisin yedek parça bölümüne ne kadar çok para kazandırırım diye düşünen usta kılığında şarlatanlar var (tabi tüm ustaları kastedmiyorum)malumunuz eski arabaları severim iki sene önce 83 model Ford tanker aldım hem mal stokluyorum hemde öbür tankerlerin yetmediği yerlerde o takviye ediyor,bu arabayı sanayi ye götürdüm elektrik,boya,fren gibi bakım yapılacak,genç bir tamirci geldi 'Besim abi gene bir hurda bulmuş getirmiş' dedi daha ben cevap vermeden eskilerden biri 'sus lan aptal Besim abi gibiler olmasa aç kalırız dua ette böyle arabalar gelsin'dedi,iki sene önce sıfır kırk ayak kargo kamyona şöför aldım bu şöför en az yirmi yıl B.M.C 140 kamyonda tankercilik yaptı ne bileyim tecrübeli biri zannettim,Aliağa ya yakıt almaya gidiyor bana 'abi balatalara baktırayım' dedi seferden geldi önlerin balatası bitmiş balata çaktırmış,fakat dört tane fren pabucu getirdi 'abi balatalar bitmiş pabuclarıda bozmuş 'dedi pabucların ucu bıçak gibi olmuş yani kampana balata olmayınca demir demire sürtmüş ve pabuçları bozmuş ben 'kampanalar değiştimi'dedim 'hayır onları bozmamış'dedi hemen servisi aradım 'bir öküz bulmuşsunuz kaybetmeyin 'dedim çünkü kampana döküm pabuc saç levha önce yumuşak olan kampana bozulur sonra daha sert olan pabuc bozulur,bunları yüzüne vurunca servis müdürü özür diledi ama kıymeti yok benim arabaları kaybetti çünkü benim şöför hiç birşeyden anlamıyor,oradan hurdalıktan iki tane eski pabuc buldular işte bunlar senin dediler o cahil de inandı,aynı gün mazot filtresinin altında su alma vidası var kırılmış ben oraya bir civata taktım sorun halloldu onu görmüşler elli kuruşluk plastik vidayı takmıyorlar koca filitreyi komple değiştirmişler tabi bu olaylar şöförün sonu oldu ama servislerdeki zihniyetin ne olduğu konusunda iyi fikir oldu,insanın tamirden anlamasıda kötü,böyle olaylarla karşılaşınca hazmedemiyor oysa anlamayanlar için sorun yok onlara ne dersen kabul ediyorlar,örneğin Ablamın çip var yeni araba nedense şarjı kesmiş akü boşalmış serviste yen akü takıyorlar'eski akü ne oldu diyorum 'orada kaldı diyor alsana tertemiz akü ilk gelene sat benden zılgıtı yiyince şimdi en ufak işi bana soruyor tabi bu arada o tamircinin de işi bozuldu çünkü elinden ördeğin biri eksilmiş oldu bir dahaya iyi ve usta tamirciler konumuz olacak Saygılar.
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »

Bu Konudaki Mesajlar
Tamirhane Anıları - M.Ali Sade - 20/06/2012, 10:59 AM
RE: Tamirhane Anıları - M.Ali Sade - 21/06/2012, 10:45 AM
RE: Tamirhane Anıları - Fatih EROL - 21/06/2012, 11:26 AM
RE: Tamirhane Anıları - besim bayindir - 27/06/2012 07:34 PM
RE: Tamirhane Anıları - M.Ali Sade - 28/06/2012, 06:08 PM
RE: Tamirhane Anıları - mustafaoe - 28/06/2012, 10:51 PM
RE: Tamirhane Anıları - besim bayindir - 29/06/2012, 06:44 PM
RE: Tamirhane Anıları - Yusuf Bulut - 29/06/2012, 07:06 PM