Ford Transit Nostalji
|
21/04/2014, 09:54 PM
|
|||
|
|||
RE: Ford Transit Nostalji
Bu gün siteyi gezerken bu başlığı epeydir ihmal ettiğimizi fark ettim.Hele ki şu sıralar yeniden hortlayan "Çiçek Abbas" nostaljisini de görünce sayfaya birkaç paylaşımda da ben bulunayım istedim.
Resimlerimiz 1976 yılından.Hepsi de oynanmamış,orijinal durumları belgeliyor.Çünkü kendi el kitabından seçmeler. Bizim gençliğimizde Ford Transit çok özel bir minibüstü.Mustafaoe üstadım bu aracın da piridir,onun yanında ukalalık yapmış olmayayım ama bizde V4 dizilişli 1,7 lt (1663 cm3) benzinli Ford minibüsler çok tutulurdu. ![]() 1967 yılında üretimi başlayan fiberglas kupalı yerli montaj Ford minibüslerimizin ilk motorları da bahsettiğim gibi V tipiydi.Ancak 1976 yılında her nedense bu motor terk edilerek sıra tip "Kent" modeli motorlara geçildi. ![]() Yerli montaj minibüsler orijinallerine göre çok sadeydi.Direksiyonları çembersiz,şoför mahalli daha basitti.Arka kapakları iki kapılıydı.Yepyeniyken bile bu kapılar ayar tutmaz ve yoldaki en küçük arızada takırdardı. ![]() Ama bunun yanında her türlü yol ve arazi şartlarına da uyum gösteren araçlardı.Köy yollarında,dağda,bayırda zorlanmadan yol alırlardı. Ford çok uzun yıllar muhtelif motorlarla bizlere hizmet etmiş güzel bir araçtır... ![]() Herkese Selamlar... Sitede yayımlanan fotoğrafların her türlü hakkı sitemiz ve yazarlarımıza aittir.İzinsiz Kullanılması ve Çoğaltılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. magazinulasim@yahoo.com |
|||
Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir