Mercedes-Benz Yeni Travego 2016
|
29/02/2016, 11:59 PM
|
|||
|
|||
RE: Mercedes-Benz Yeni Travego 2016
Hoşbulduk adaşım, teşekkürler...
Teknik açıdan bu ufak değişimlerin bir eksi yanı ya da uyumsuzluğu söz konusu olmayacaktır. Köklü değişiklikler belki senin belirttiğin neticeleri doğurabilirdi...Eğer bunu çizen ekibin bir üyesi olsaydım bu aracın muhakkak suretle makyajlı kasa durumuna düşmekten kurtarmak için elimden geleni yapardım. Bir otobüse fazla gelen abartılı panjur ve farlar, agresifliği daha da artmış ama senkronu tutmamış yan sütunlar bu makyajlı durumu kapatmaya yönelik atılımlar ve bu riskin bilerek alındığı belli. Şimdi diğer markalardan örnek verecek olursak; mesela tasarım anlamında çıtayı en üste taşıyan Neoplan Starliner'ı ele alalım, Star 1 ile Star 2 arasındaki muazzam değişim özdeki karakteristiği koruyan ama tamamen önden arkaya kadar olan önceki kasadan bağıntısız ama uyumlu değişiklikler ile her yanıyla elden geçmiş bir araç çıkmıştı ortaya. Bu sadece tasarım yönüdür ve benim nazarımda hiçbir otobüs Setra'nın eline su dökemez. Travego'da bakıldığında yine altyapı %80 aynı kalmış, yatırım maliyeti açısından çok ta yadırgamadım ama en az 10 yıl üretimde kalacağını düşününce daha fazla değişim bekliyorduk hepimiz açıkçası...Setra Topclass 500 serisi de malum aynı tutumla yeniledi kendini. Öyle çok büyük değişime uğramadan geçirdi bu süreci...Hatırlarsanız bunu da biraz yadırgamıştık zira Setra'dan da büyük değişimler bekliyorduk ki bıyıklı bir model çıkageldi ![]() Fatih EROL http://busdesigns.blogspot.com |
|||
|
Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir