Cevapla 
 
Değerlendir:
  • 2 Oy - 5 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mercedes Benz Aksaray Kamyon Fabrikası
16/04/2010, 08:01 PM
Mesaj: #1
Mercedes Benz Aksaray Kamyon Fabrikası
   

© Copyrigth 2006 Magazinulasim.com ve haber.magazinulasim.com tüm hakları saklıdır.Yayımlanan haber makale ve fotoğrafların her türlü hakkı sitemiz ve yazarlarımıza aittir. İzinsiz kullanılması ve çoğaltılması 5846 sayılı ''Fikir ve Sanat Eserleri Yasası'' kanuna göre suçtur.
http://haber.magazinulasim.com/
http://www.facebook.com/magazinulasimcom
http://www.instagram.com/magazinulasim/
http://www.twitter.com/magazinulasim
https://m.youtube.com/c/MagazinulaşımTV
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
06/10/2013, 12:05 AM
Mesaj: #2
RE: Mercedes Benz Aksaray Kamyon Fabrikası
Çok yoğun bir çalışma temposuna girdiğim için fırsat bulup dün yazamadım, affola.

Ziyaretimiz esnasında renklendirme yöntemiyle ayrıntılarla belirtilen örnek araç aklımızdaki soruların bir kısmına “yerli” cevap olur nitelikte.
Kırmızı renk ile boyanan yerler yerli tedarikçilerden temin edilen parçları göstermekte. Dikkat edilirse motor harici aracın %85 lik bir bölümü yerli olarak kullanılmakta.
Bir Aksaray'lı olarak ; Mercedes Aksaray Kamyon Fabrikası bölgede otomotiv endüstrisinin lokomotofi olmuş bir çok direkt ve dolaylı şekilde parça üreten fabrikalara önayak olmuştur. Zira ilimizde kaporta fabrikasından, dorse fabrikasına, piyasada bilinen bir transmikser fabrikasına ve bir çok yedek parça fabrikasına ev sahipliği yapmaktadır.




[Resim: hru7.jpg]

[Resim: 41qc.jpg]

[Resim: 6u80.jpg]

© Copyrigth 2006 haber.magazinulasim.com tüm hakları saklıdır.Yayımlanan haber makale ve fotoğrafların her türlü hakkı sitemiz ve yazarlarımıza aittir. İzinsiz kullanılması ve çoğaltılması 5846 sayılı ?Fikir ve Sanat Eserleri Yasası? kanuna göre suçtur.
http://haber.magazinulasim.com/
http://www.facebook.com/magazinulasimcom
http://www.instagram.com/magazinulasim/
http://www.twitter.com/magazinulasim
https://m.youtube.com/c/MagazinulaşımTV
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
14/05/2017, 12:53 AM
Mesaj: #3
Mercedes Benz Aksaray Kamyon Fabrikası
1986 yılında Aksaray'da kurulan kamyon fabrikası ile elli sekiz (58) ülkeye ihracat yapan Mercedes-Benz Türk,kırk bin (40 bin) metrekare alan üzerinde ar-ge ve mühendislik hizmetleri merkezlerine sekiz nokta dört (8.4) milyon euro’luk yatırım ile temelini atarak,tüm dünya ya kamyon test ve mühendislik hizmeti sunan “tek merkez” olacak.

[Resim: MERCEDES-BENZ-T%C3%9CRK-AKSARAY-768x543.jpg]


Anadolu’nun Bağrından elli sekiz (58) Ülkeye Bir (1) Milyar Euro’luk İhracat.
Mercedes-Benz Direktörler Kurulu Başkanı Süer Sülün;

Gururla söylemek isterim ki Aksaray ilimiz de Türkiye’de üretilen her üç (3) kamyondan ikisini (2) kamyon fabrikamız da üretiyoruz ve bugüne kadar iki yüz otuz bin kamyon (230.00) ürettik.

2016 yılında yüz ön üç (113) milyon euroluk yatırım hedefi ile bugün kırk bin metre kare alan üzerinde (40.000 m2) sekiz nokta dört (8.4) milyon euro yatırımızın temellerini atarak kapasite artırracağız ve bununla birlikte Anadolu’nun bağrından bir (1) milyar euro’luk kamyon ihracat yapacağız.Bu yatırım kararını on beş (15) temmuz sonrası on dokuz (19) temmuz günü aldık,otuz beş (35)milyon euro’luk mühendislik ar-ge ihracatını artıracağız yatırımlar tamamlandıktan sonra 2018’den sonra ihracatımız iki (2) milyar euro’nun üzerine çıkacak” dedi.

[Resim: S%C3%9CERS%C3%9CL%C3%9CNAKSARAYKAMYOM-768x531.jpg]



Sitede yayımlanan fotoğrafların her türlü hakkı sitemiz ve yazarlarımıza aittir.İzinsiz Kullanılması ve Çoğaltılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.

magazinulasim@gmail..com
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
15/05/2017, 07:47 PM
Mesaj: #4
RE: Mercedes Benz Aksaray Kamyon Fabrikası

Mercedes-Benz Türk, ikinci AR-GE Merkezi’nin temelini attı

Aksaray dünyanın sayılı AR-GE merkezlerinden biri olacak,
dünyaya teknoloji ve mühendislik sunacak
· Aksaray’da 2018 yılında kurulacak yeni AR-GE Merkezi, tüm dünyaya yol testi ve mühendislik hizmeti sunan “Tek Merkez” olacak.

· Mercedes-Benz Türk, İstanbul’da bulunan AR-GE Merkezi’ne ilave olarak 8,4 milyon Avro tutarında yatırımla kurulacak Aksaray Kamyon Fabrikası’ndaki yeni AR-GE Merkezi’nin temel atma törenini gerçekleştirdi.

· İç Anadolu’da kurulan yeni AR-GE Merkezi, Mercedes-Benz Türk’ün ana şirketi Daimler AG’nin Almanya, ABD, Brezilya, Çin, Hindistan ve Japonya’da bulunan AR-GE merkezleriyle birlikte küresel “Yetkinlik Merkezleri”nden biri olacak.

· Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Süer Sülün, “Kuruluşumuzun 50. yılında Türkiye’nin yerel potansiyeline katkı yapacak ve ülkemizi küresel AR-GE ağı içerisinde daha da ileriye taşıyacak bu yatırımın temelini atmaktan gurur duyuyoruz. Mercedes-Benz Türk olarak Türkiye ekonomisine katkıda bulunmaya devam edeceğiz” dedi.
[Resim: 34516368592_cc90f9aafb_o.jpg]

1967 yılında Otomarsan ismiyle faaliyetlerine başlayan ve günümüzde 1 milyar Avro’yu aşan yatırımıyla Türkiye’nin en büyük yabancı sermayeli şirketlerinden biri olan Mercedes-Benz Türk, sektördeki 50. yılını kutluyor. Yarım asırlık mihenk taşları arasına bir yenisini ekleyen şirket, Aksaray Kamyon Fabrikası’nda 8,4 milyon Avro’luk yatırımla kurulacak yeni AR-GE Merkezi’nin temel atma törenini gerçekleştirdi. İç Anadolu Bölgesi’nde 1986 yılından bu yana üretimi, ihracatı ve istihdamı ile Türkiye ekonomisine önemli katkılarda bulunan Mercedes-Benz Türk, Aksaray Kamyon Fabrikası’nda kuracağı yeni AR-GE Merkezi ile tüm dünyaya test ve mühendislik hizmeti sunan “Tek Merkez” olacak. Bu yatırım ile Aksaray ili, Mercedes-Benz Türk’ün ana şirketi Daimler AG’nin Almanya, ABD, Brezilya, Hindistan, Çin ve Japonya’da bulunan küresel AR-GE merkezleri ağına dâhil oluyor.

Aksaray Kamyon Fabrikası’nda gerçekleştirilen temel atma törenine Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Ali Çelik, Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Süer Sülün, Mercedes-Benz Kamyon Test Grubu Direktörü Dr. Hannes Möller, Mercedes-Benz Türk Kamyon Fabrikası Direktörü Prof. Dr. Frank Lehmann ve Mercedes-Benz Türk AR-GE Merkezi Müdürü Mustafa Üstertuna katıldılar.
[Resim: 33868329993_fbbc1e60e3_o.jpg]

Doç. Dr. Hasan Ali Çelik: “Mercedes-Benz Türk’ün ülkemizdeki faaliyetlerini çok önemsiyoruz”

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Ali Çelik, törende yaptığı konuşmada devletin ve hükümetin AR-GE çalışmalarını desteklediğini ve teşvik ettiğini belirterek şöyle devam etti: “Araştırma ve geliştirme konusunda ülkelerin sahip olması gereken ivmeyi yakalamamız hususunda en büyük desteğin, iş birliğinden sağlanacağını biliyor ve buna inanıyoruz. Ülkemizdeki AR-GE merkezleri, ulusal hedeflerimiz doğrultusunda ekonomimize büyük katkılar sağlayacaktır. Yarının güçlü Türkiye’sinin ortaya çıkması konusunda en büyük görevlerden birini de AR-GE merkezleri üstlenecektir. AR-GE merkezlerinde yapılan yenilikçi çalışmalar ile fabrikalar kazançlarını katlarken ülkeler de değer elde ederler. Fabrikalarımızda üretim yapan çalışanlarımız elimiz ayağımız, AR-GE merkezleri ise ciğerimiz, beynimizdir. Yani AR-GE merkezleri bilgiyi teknolojiye dönüştüren, teknolojiyi de üretime dönüştüren en önemli aktörümüzdür. Bu minval üzere, Aksaray Mercedes-Benz Türk Kamyon Fabrikası’nda temelini atacağımız AR-GE Merkezi’nin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bizim için bir dünya markası olan Mercedes-Benz üretimde kaliteyi, verimliliği, markalaşmayı başarmış bir şirket. Mercedes-Benz Türk’ün ülkemizdeki faaliyetlerini, Aksaray’daki hâlihazırdaki bu büyük yatırımını, bunun yanı sıra temelini attığımız AR-GE Merkezi’nde yapacağı çalışmaları çok önemsiyoruz. Bunların hem ülkemize, hem firmalara, hem de dünya insanlığına çok yüksek değerler katacağına inanıyorum. Burada bu temel atma töreninde sizlerle beraber olmaktan çok memnun olduğumu ifade etmek istiyorum.”

Süer Sülün: “Türkiye’den dünyaya mühendislik ihraç ediyoruz, profesyonellere istihdam sağlıyoruz”
Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Süer Sülün ise Aksaray Kamyon Fabrikası’nın 30. yılını kutladığı 2016 yılında üretim ve istihdam kapasitesini arttırmaya yönelik 113 milyon Avro’luk yatırım açıkladıklarını belirterek “Aradan bir yıl geçmeden, geçen yıl Temmuz ayında Aksaray Kamyon Fabrikamızda AR-GE Merkezi kurmak için 8,4 milyon Avro tutarında yeni yatırım kararı aldık. Kuruluşumuzun Türkiye’deki 50.yılını kutladığımız bugünlerde AR-GE Merkezi’mizin temelini atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Mercedes-Benz Türk olarak aldığımız tüm bu yatırım kararlarının ardında Türkiye’ye olan güvenimiz yatıyor” diye konuştu. Mercedes-Benz Türk’ün 50 yıldır Türkiye’nin yerel potansiyelini güçlendirme ilkesiyle faaliyetlerini yürüttüğünü belirten Sülün, konuşmasına şöyle devam etti:

“Mercedes-Benz Türk, ana şirketimiz Daimler AG’nin küresel AR-GE ağı içerisinde ‘yetkinlik merkezleri’ oluşturma stratejisine bağlı olarak son yıllarda yeni sorumluluklar üstleniyor. AR-GE çalışmalarımızla kamyon ve otobüs sektörünün gelişmesinde önemli adımlar atarken, yerli yan sanayi firmalarının da Daimler AG’nin uluslararası portföyüne dâhil olmasına, böylece Türkiye’den dünyaya ihracat yollarının açılmasına imkân yaratıyoruz. Mercedes-Benz Türk AR-GE Merkezi, kamyon ürün gamı için Almanya, ABD, Brezilya, Çin, Hindistan ve Japonya’da bulunan AR-GE merkezleri ile birlikte Daimler AG’nin küresel ağı içerinde yer alıyor. Diğer ülkelerdeki ekiplerle bilgi alışverişinde bulunan Türkiye’deki AR-GE mühendisleri, küresel ekosistem içerisinde geleceğin teknolojilerini eşzamanlı olarak Türkiye’de geliştirme imkânı buluyor. AR-GE çalışmalarımızla Türkiye’nin yerel potansiyeline katkı yaparken aynı zamanda Türkiye’den dünyaya mühendislik ihraç ediyoruz. İstanbul’dan sonra Aksaray’ı da dünyadaki sayılı AR-GE merkezlerinden biri haline getirirken, bu alanda çalışan profesyonellere istihdam da sağlıyoruz. Yeni AR-GE Merkezi’mizde toplamda 215 kişi çalışacak. Mercedes-Benz Türk olarak bundan sonra da üretim, istihdam, eğitim ve AR-GE çalışmalarımıza yatırım yaparak Türkiye ekonomisine katkı sunmaya devam edeceğiz.”
Dr. Hannes Möller: “Mercedes-Benz Türk, bugüne kadar yaptığı AR-GE çalışmalarıyla önemli başarılara imza attı.”
Mercedes-Benz Kamyon Test Grubu Direktörü Dr. Hannes Möller Türkiye’deki AR-GE ekibinin, araç konseptinden konstrüksiyona, simulasyon ve hesaplamadan araç testlerine kadar geliştirme süreçlerinin tüm adımlarında yetkin olduğunu belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü:
“İstanbul’daki mevcut AR-GE Merkezi’ne ilaveten Mercedes-Benz Türk’ün 50. kuruluş yılında Aksaray Fabrikası’nda ikinci AR-GE Merkezi’mizin temelini atarak yeni bir aşamaya geçiyoruz. Mercedes-Benz Türk, bugüne kadar yaptığı AR-GE çalışmalarıyla ürün geliştirilmesi ve iyileştirilmesinde önemli yenilik ve başarılara imza attı. Mercedes-Benz Türk, yaptığı bu çalışmalarla aynı zamanda Türkiye’yi dünyadaki sayılı AR-GE merkezlerinden biri konumuna getiriyor. Aksaray’da kurulacak olan yeni AR-GE Merkezi’nde kamyon ve kamyon parçaları birçok testten geçirilecek, son olarak müşteri kullanımı ve reel yol şartlarını yansıtan güzergâhlarda güvenirlik ve fonksiyon açısından test edilecek. 2018 yılı itibariyle Mercedes-Benz kamyonlarının tüm araç yol testi onayları Aksaray tarafından verilecek. Bu önemli kapsamın sadece Türkiye’ye verilmesi, Mercedes-Benz Türk’ün Daimler dünyasındaki yerini ve önemini gözler önüne seriyor. Daimler AG yönetimi olarak Türkiye’ye ve Mercedes-Benz Türk’e güveniyoruz.”

[Resim: 34516367322_1829ed7380_o.jpg]

Yeni Mercedes-Benz Türk Aksaray AR-GE Merkezi:

· Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası tesisleri içerisinde 8.4 milyon Avro tutarında yatırımla kurulacak AR-GE Merkezi’nin 2018 yılının Temmuz ayında tamamlanması hedefleniyor.

· 40.000 m2’yi aşkın alan üzerine kurulacak yeni AR-GE Merkezi’nin kapalı alanı 8.000 m2, açık alan ise 32.000 m2 olacak.

· Yeni AR-GE Merkezi’nde toplamda 215 kişinin çalışması planlanıyor. Hali hazırda AR-GE faaliyetleri ve destek birimler kapsamında 140 kişi görev yapıyor.[b]
[/b][/size]

[Resim: 33868322603_88838a30c6_o.jpg]
[Resim: 34293425040_903f15aee6_o.jpg]
[Resim: 34516361272_5b600ff47f_o.jpg]
Alıntı Yaparak Cevapla
12/10/2021, 08:18 PM
Mesaj: #5
Mercedes Benz Aksaray Kamyon Fabrikası 35'nci YIL
.
Mercedes-Benz Kamyon 35 Yıllık Türkiye Tarihi

   


Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası 35'nci yılını kutluyor.1986 yılında 46,9 milyon euro yatırımla ve yıllık 3.600 adetlik üretim kapasitesiyle faaliyete başlayan Aksaray Kamyon Fabrikası,aradan geçen yıllarda üretimini istikrarlı şekilde artırarak ve pek çok başarıya da imza atarak Türkiye karayolu iç ve dış nakliye aynı zamanda kamu hizmeti sektörü de dahil olmak üzere her alanda adeta Türkiye ile bütünleşti.İç Anadolu da Türkiye ekonomisine üretim ve istihdam alanlarında büyük katkılarda bulunan 35’inci yılında 300.000’inci kamyonunu üretim bandından indirerek önemli bir döneme imza attı.Aksaray fabrikası Mercedes-Benz’in tüm dünyadaki 3 kamyon fabrikasından biri olarak ayrıca küresel bir öneme de sahip.

Daimler AG’nin en önemli kamyon üretim üslerinden biri konumunda ve dünya standartlarında üretim yapan Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası 1.900’ün üzerinde çalışanı ile Türkiye’de üretilen her 10 kamyondan 7’sinin üretimine imza atıyor.Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası; üretimiyle, istihdamıyla, AR-GE faaliyetleri ve ihracatı ile Türkiye’nin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkı sağlamayı sürdürüyor.Ayrıca kamyon fabrikası Mercedes-Benz Türk'ün 2020 yılında 1.1 milyar doların üstünde ihracat gelirine ulaşarak Türkiye ekonomisine katkı sağladı.

Yüksek standartlar ve kalitede üretim yapan Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası, Almanya, Fransa, Hollanda, İtalya, İspanya, Portekiz, Belçika, Litvanya, Çek Cumhuriyeti, Polonya, Avusturya, Macaristan, Slovakya, Slovenya, Romanya ve Bulgaristan gibi Avrupa ülkelerine kamyon ihraç ediyor. Türkiye’den ihraç edilen her 10 kamyondan 8’ini üreten Mercedes-Benz Türk Aksaray Fabrikası’nın kamyon ihracatı, kurulduğu 2001 yılından bu yana 86.000 adedi aştı.



   

Kuruluş

Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası’nın 35 yıldaki kilometre taşları Daimler-Benz AG Türkiye Genel Mümessili olan Otomarsan ile 1984 yılında kamyon üretimi için tam 46,9 milyon mark yatırımla Aksaray Kamyon Fabrikası’nın kurulması için ilk adımı attı.Ağır sınıf çekici ve kamyon,motor ve aks üretimi yapmak üzere 11 Ekim 1986 yılında dönemin Başbakanı Turgut Özal tarafından açıldı.

Mercedes Benz 1986'dan itibaren NG serisi SK Atego Axor Actros serisi ile birlikte uzun yol ve inşaat,askeri taktik araçları olmak bir çok çekici ve kamyon üretmiştir. Ülkemiz de Karayolları Genel Müdürlüğü ve Belediyeler ile Türk Silahı Kuvvetleri,Devlet Demiryolları,Orman Genel Müdürlüğü Türkiye Petrolleri,Kıyı Emiyet gibi bir çok kurumun tedarikçisi olmuş ihtiyaçlarına yönelik Unimog U4000 ve U5000 serisi olarak 2 çeşit özel projelere de imza atmıştır.

NG-SK serisi

1986'itibaren çekici olarak uluslararası taşımacılık da 2001 yılına kadar faal olarak faaliyet göstermiştir.1995 v1998'de Türk Silahlı Kuvvetleri'nin filosunda da yer almışladır.V10 atmosferik motorlarıyla,Türkiye ve Orta Doğu hatta Arupa'da en güçlü makinelere sahip arabalardır.


   

Mercedes Benz 2517,1991'de 2622 V6 kamyon serisinin ardından 2517 ve 2521'i piyasaya sürdü.Nakliyeciler tarafından beğeni ile karşılanılan ''gariban arabası'' ünvanını 2524 ve 3224 SK kabinli serisi ile 10 yıl boyunca devam ettirdi.

Ve 2002 Mercedes Benz Axor

Axor’u 2002 yılında piyasa da yerini aldı 2015'e kadar yolların fenomeni oldu.13 yıl hüküm sürdü. Nakliyecilerin beğenisini kazandı gelen yoğun taleplerle birlikte,çekici Axor'da tam 6 kez değişikliğe gidildi. Türkiye kamyon pazarında Mercedes Benz'i 13 yıl aralıksız pazar lideri yapan bir araç oldu.

   

2011 İlk Yerli ACTROS Banttan İndi

Almanya Fabrikalarında üretilen Actros çekici ve kamyonların 2010 yılı sonundan itibaren Türkiye Mercedes Benz Aksaray Fabrikası’nda da üretilmeye başlandı.Ve dünyanın en çok satan kamyonu Mercedes Actros’un Türkiye’deki üretimi başladı.2011 Nisan ayında alınan karar sonrasında üretilen ilk Türk yapımı Actros Aksaray Fabrikası’nda 3 Aralık’ta banttan indi.

Aksaray Fabrikası’nda yılda 1000 adet Mercedes Actros üretilmesi planlandı bu üretim ile birlikte Mercedes’in Türkiye’de ürettiği kamyon modeli 3’e yükselmiş oldu. Aksaray’da Actros’un 5 ana modeli üretildi.Actros’lar hem Türkiye’de satıldı hem de diğer ülkelere ihraç edildi.

Tam otomatik Mercedes-Benz PowerShift şanzımanı çekicilerde seri donanımı kapsamında sunan Actros, yüksek yakıt ekonomisi ve düşük emisyon değerleri ile günün önemli ihtiyaçlarına cevap veren BlueTec motorlarla donatılıyor. “Dünyanın en az yakıt tüketen 40 tonluk kamyonu” ünvanı ile Guinness Rekorlar Kitabı’nda yer alan Actros, “1997-2004 ve 2009 Yılının Kamyonu” ünvanlarını da taşıyarak kendini kanıtlamış bir model olarak ve artık Türk üretimi oldu.

   


Tarih 2016 Yeni Arocs Yollarda

Arocs Türkiye’de geliştirildi ve üretilmeye başlandı.Tamamı ile inşaat ve ağır nakliye pazarı alanlarda kullanım için geliştirilen Arocs modelleri,en zorlu koşullarda çalışmaya uygun olarak tasarlandı. Beton mikserinden damperli kamyona,çekicilerden beton pompasına uzanan geniş bir seçeneğe sahipti ve Arocs serisinin tüm mikser ve pompa araçlarında otomatik şanzıman bulunuyor.120 bin km’ye çıkan bakım aralıkları sundu.

   




Ve Actros MP4 Türkiye de Üretilmeye Başlandı.2009 yılına kadar ithal edilen 2010 yılından itibaren Aksaray Fabrikası’nda üretilip hem yurt içinde kullanılan hem yurt dışına ihraç edilen 2011 yılında yenilenen halefi MP3 serisi ile birlikte 2013 yılına kadar üretilen Yeni Actros 2016 yılında Türkiye Aksaray fabrikasında üretilmeye başlandı.

2020 yılı itibari ile üstün yakıt ekonomisi ve eşsiz bir konfor sunan; örnek niteliğindeki güvenlik donanımları ve ileri teknolojik özellikler ile donatılan Yeni Actros çekiciler, “Hepsi bir. O benzersiz.” sloganıyla Türkiye’de satışa sunuldu.Seri üretim kamyonlarda dünyada bir ilk olan, yan dikiz aynalarının yerini MirrorCam aldı.Be yenilik sayesinde; %1.3’e varan yakıt tasarrufu vaad ederek beraberinde öngörülü sürüş sistemi sayesinde ise otoyollarda, şehirler arası ve şehir içi yollarda %5’e varan yakıt tasarrufu sağladı Mesafe Kontrol ve Şerit Takip gibi ayrı güvenlik asistanlarının fonksiyonlarını eşsiz bir biçimde birleştiren Aktif Sürüş Asistanı sayesinde ise 2020 yılından itibaren kısmi otonom sürüşün ilk adımını attı.Farklı motor güçlerinde tasarruflu ve güvenilir Euro 6 motor seçeneklerini Powershift şanzımanlar ve optimize edilmiş arka aks tahvil oranları ile destekleyerek Yeni Actros ile bir kez daha pazar lideri oldu.

Mercedes-Benz Türk, Euro 6 motora geçiş yaparken kamyon ve çekicilerinin sınıflandırmasını tamamen yeniledi.Mercedes-Benz Türk, uzun yol ve nakliye araçlarını Actros, inşaat araçlarını Arocs iki tip araç altında topladı ve bakım süreleri ile birlikte Mercedes-Benz Türk kamyon ve çekicilerin ömrünü yüzde 20 uzattı.Ayrıca 2018'de 250'bininci 2019'da 275'bininci ve 2021'de 300'bininci üretilen çekicler de Aksaray üretimi Actros'lar oldu.


           

Üretim Ve Araç Tipleri


Çekici ;
1986-2021

1986-2001
Mercedes Benz 2622 NG V6
Mercedes Benz 2628 NG V6
Mercedes Benz 2635 NG V6
Mercedes Benz 1922 NG V6
Mercedes Benz 1938 SK V8 LS
Mercedes Benz 1844 SK V8 LS

2002-2015
Mercedes Benz Axor 1835
Axor 1840
2011-2021
Mercedes Benz Actros 1840 LSNR MP3
Mercedes Benz Actros 1841 LSNR MP3
Mercedes Benz Actros 1844 LS MP3
Mercedes Benz Actros 1851 V8 LS MP3
Mercedes Benz Actros 3341 S LS MP3

2016-2020
Mercedes Benz Actros 1842 LS MP4
Mercedes Benz Actros 1845 LS MP4
Mercedes Benz Actros 1848 LS MP4
Mercedes Benz Actros 1851 LS MP4
Mercedes Benz Actros 1863 LS MP4
Mercedes Benz Arocs 1842 LS UK
Mercedes Benz Arocs 3351 LS KK

2021
Mercedes Benz Actros 1842 LS MP5
Mercedes Benz Actros 1845 LS MP5
Mercedes Benz Actros 1848 LS MP5
Mercedes Benz Actros 1851 LS MP5
Mercedes Benz Actros 1853 LS MP5
Mercedes Benz Actros 1863 LS MP5
Mercedes Benz Arocs 1842 LS UK/KK
Mercedes Benz Arocs 3351 S UK
Mercedes Benz Arocs 3351 S KK


Kamyon;
1986 1990 2001
Mercedes Benz 2622 NG V6
Mercedes Benz 1922 NG V6
Mercedes Benz 2517 SK
Mercedes Benz 2521 SK
Mercedes Benz 3224 SK/C
Mercedes Benz 3031 SK V6


2001-2015
Mercedes Benz Axor 2523
Mercedes Benz Axor 2528
Mercedes Benz Axor 3228
Mercedes Benz Axor 3228
Mercedes Benz Axor 3340
Mercedes Benz Axor 4140

2015-2021
Mercedes Benz Actros 1832
Mercedes Benz Actros 2632
Mercedes Benz Actros 3242
Mercedes Benz Actros 3232
Mercedes Benz Arocs 2032
Mercedes Benz Arocs 2532
Mercedes Benz Arocs 3242
Mercedes Benz Arocs 3332
Mercedes Benz Arocs 4142
Mercedes Benz Arocs 4851
Mercedes Benz Arocs 4851



Magazinulaşım 2021 ©

© Copyrigth 2006 Magazinulasim.com ve haber.magazinulasim.com tüm hakları saklıdır.Yayımlanan haber makale ve fotoğrafların her türlü hakkı sitemiz ve yazarlarımıza aittir. İzinsiz kullanılması ve çoğaltılması 5846 sayılı ''Fikir ve Sanat Eserleri Yasası'' kanuna göre suçtur.
http://haber.magazinulasim.com/
http://www.facebook.com/magazinulasimcom
http://www.instagram.com/magazinulasim/
http://www.twitter.com/magazinulasim
https://m.youtube.com/c/MagazinulaşımTV
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »
Cevapla 


Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir

İletişim | MagazinUlasim.Com | Yukarıya dön | İçeriğe Dön | Hafif Sürüm | RSS