Türkiye Ulaşım Sektörü İhtisaslaşmış İnteraktif Haber Forum Merkezi

Tam Görünüm: Scania Vabis 1950-1960 Nostaljik Otobüsler
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3 4
(23/09/2012 12:09 AM)V.AKTOPRAK Yazılan: [ -> ][Resim: 2z4w8w2.jpg]



Volkan kardeşimizin gönderdiği resimdeki Scania sanki Galata köprüsü üzerinde kaldırıma çekilmiş gibi, herhalde kaza sonrası trafiği tıkamaması için orada.
Karadeniz Ve Vabis

Fotoğraf'a dikkatli bakın ve insanalrın yüüznde neyi gördüğünüzü mutlaka yazın.

Scania mümessiliğinde çalışan bir yönetici zamanında ''Kardeniz neden bu araba için bu kadar fanatik'' dediğinde gülmüşdüm,kendisine biraz daha tecrübe kazanırsa, sektörde neyin ne olduğunu daha iyi anlayacağını söylemiştim.Ülkemizdeki otobüsçülüğün hatta nakliyeciliğin temel taşı, iddialı bir sözde olsa Karadeniz'dir.1950'lilerin sonu olduğunu tahmin ettiğim zamanlardan taş gibi bir vabis Wink.


[attachment=4436]
Plakalara bakacak olursak 1962 sonrası bir fotoğraf.
62 Sonrası Magirus ve 321'lerin olduğu dönem olabilir, sadece tahminlerim de bu yönde aksi de olabilir,ama tevellüd yetmiyor.
1959 Yılıymış ve Fenerbahçe'nin Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda Nice takımıyla yapacağı maç için Bolu'dan Cenevre'ye gitmek üzere yola çıkan Scania Vabis otobüsü (1959)

Fotoğrafı bana ulaştıran Hadi Bora Ağabeyimize teşekkürler.



[attachment=4435]
Bu arabayla o yıllarda, Bulgaristan, Yugoslavya, Avusturya ve İsviçre üzerinden güney Fransaya gitmek için biraz maceraperest olmak gerekiyordu. Bu yollarda 70 li yılların başında gidip gelmeye başladığımdaki yol durumlarını bildiğim için, eğer maça yetiştilerse helal olsun onlara ve Vabis' e derim. Kolay değil arada Alp dağları var, bazı yokuşlarda zamanında vites küçültmeyip rampanın ortasında vites küçültmeye kalkıp arabayı devirden düşürüp rampanın ortasında yüklü arabayla kalanları çok gördüm. Sırf bu iş için yokuşun altında bekleyen 4 çekerli Land Rower fahiş fiyatla aracı yokuşun bitişine kadar çekerlerdi.
Sayfalar: 1 2 3 4
Referans Adresler