Cevapla 
 
Değerlendir:
  • 1 Oy - 5 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Farklı Markalar.
24/01/2011, 01:44 PM
Mesaj: #73
RE: Farklı Markalar.
Volkan Kardesim otobüsü, ingiliz AEC Relliance II Export

Saglicakla

Emektarlari ve nostaljiyi sahiplenelim diyorum....
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
26/01/2011, 03:43 PM
Mesaj: #74
RE: Farklı Markalar.
"The Reliance had the Leyland Tiger Cub and, from 1959, the Leyland Leopard as its major competitors throughout its life, even though they were built under the same ownership from 1962 onwards"

Anlamı:Reliance 1959 da Leyland Tiger şase vardı, Leyland Leopar olarak da 1962 yılından itibaren aynı sahiplik altında inşa edilmiş olsa da ömrü boyunca onun büyük rakibi olmuştur.


Jant konusunda yanılmadığımı anlayınca rahatladım.Yani Aracımız Leyland şase üzerine inşa edilmiş bir AEC kupası
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
26/01/2011, 04:58 PM
Mesaj: #75
RE: Farklı Markalar.
Yes Evoken, Ingilterede Leyland sasilere bagimli olmadan otobüs üreten tek sirket Bedford olarak bilinmekte.


Saglicakla
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
26/01/2011, 08:25 PM
Mesaj: #76
RE: Farklı Markalar.
Iki kardesin arasina girip maydonoz durumuna girsemde icimdekini yazmadan edemiyecegim simdi o resimdeki otobüs gökhan kardesin verdigi sinsile siyle AEC
ingiliz dedinmi yüz sefer arastircan bisefer degil birin altindan sifirdan yazican
Gecende yine leyland görünümlü fakat farkli (büyüklük olarak) kupasi olan bir ALBION verildi sonrada benimde acizane aklimda kalanlari dogrumu yanlismi gibi bir tereddütüm oldu
kulaktan dolma yerine asil amac dogruyu bulmak oldugu icin ve arastirdim mübalasiz iki günümü aldi ben konuyu genisletip yazayim diyene kadar demir sogdu sonrada o yaziyi bir yere koydum beceriksizligimden bulamadim cok detayli idi simdi kestirmeden buldugum kisa bir bilgi vericem

ASAGIDAKI ALINTI :

"In den 1950er Jahren wurden die Konkurrenten Scammell und Albion übernommen. Seit 1953 wurden Leyland-Motoren beim niederländischen Hersteller DAF verwendet, später stellte dieser Leyland-Motoren in Lizenz her. 1962 wurde der Konkurrent AEC aufgekauft. Ende der 1960er Jahre kam es zur Fusion mit den weiteren britischen Herstellern BMC Trucks und Guy, die sich unter dem Namen British Leyland Motor Corp. vereinten. Nach massiven Problemen in den 1970er und 1980er Jahren wurde die Leyland-Lkw-Sparte 1987 an den niederländischen Hersteller DAF verkauft, 1993 jedoch wieder verselbstständigt"

Yukardaki yazi Kabalik SÖYLE

1950 lerde Scammell ve Albion firmalarini üzerine almis 1953 lerden sonra DAF Leylandl motorlari kullanmis ve sonradan leylan lisansiyla o motorlari kendi üretmis 1962 de büyük rakibi AEC yi almis 60 li senelerin sonunda BMC TRUCKS ve GUY firmasiyla birlesmis ve British Leyland Motor Corp Firmasi olmuslar 1970li yillarda büyük problemlerdendolayi
1987 de Leyland firmasi DAF a satilmis 1993 yilinda tekrar DAF tan ayrilmis ama beraber calismalari devam ediyormus sonrasi lab lab lab a diye devam ediyor ...

Esas konumuza dönersek özü su
AEC . leyland tan daha eski . leyland genelde orta sinif yapisi olan bir firma alttaki lastiklere bakilirsa 1200 x 20 gibi durusuyla leylandi yansitmiyor o jant cenberleri ingilizlerin cok degisik tiplerindede var Ayni MILLI cant kapagi gibi .. Kasa zaten bi cesit...
(58-64) yapilarindan . Ön gögüsü AEC izlerinden sil . Ayni 0 321 gögüs
Biraz daha abartayim büyük ihtimal göbekten motorlu ama yinede bunlar benim düsüncelerim sizin kiler de daha dogru olabilir en önemli dogruyu bulmak . cünkü elimizde bir tek resim var

http://www.oldclassiccar.co.uk/photos-ga...jor_39.htm
jant ve lastikler bununki
ingiliz yapimi arabalardan bilgi toplayim diye internete girdiginizde kimin eli kimin cebinde oldugunu kestirmek cok zor ayni eski istanbul trafigi gibi Kahh simdide eskiden pek farki yok karman corman
Alıntı Yaparak Cevapla
26/01/2011, 09:14 PM
Mesaj: #77
RE: Farklı Markalar.
Mustafa Üstadima ingiliz üretimleri konusunda katiliyorum, cok büyük bir karmasa, bu karmasayi Türkiye ye bile tasimisiz,

Bu sayfada otobüslere ait oldugu icin konuyuda fazla acmak istemiyorum.
60li yillarda yurdumuza AEC kamyonlari ila otobüste pazarlamis, eger bisiklete üretiyor olsalardi onu satarlardi, bizde alirdik, bir yandan sürülmüs olan bu ticari politikaya kiziyorum, ama diger yandan nostaljik arac sevdalisi olarakta, bugün bizler icin zenginllik teskil ettigindinde seviniyorum.

Simdiden yaziyor ve sizleri heveslendiriyorum, daha gün isigina cikacak daha dogrusu sergilenecek ne resimler var, kimileriniz "hadi be " diyecek "budami var"
Volkan Kardesimin AEC Relliance si kesinlikle bir istisna degildir, o güzel fotografi icin Volkana ve Mustafa Üstadima da yorumlarindan dolayi tekrar tesekkürler.

Saglicakla

Emektarlari ve nostaljiyi sahiplenelim diyorum....
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
19/01/2012, 11:58 PM
Mesaj: #78
RE: Farklı Markalar.
Site bakımdayken eskilerden bir kaç parça bir şeyler toplamıştım.

Bunlardan birisi de eski bir İkarus.

İkarus'lar bildiğiniz gibi Macaristan imali otobüslerdir.Aşağıya eklediğim resimlerdeki İkarus modelleri belediye otobüsü olarak kullanılan bizim bildiğimiz Z60 ve Z80 modellerinde olduğu gibi RABA ya da daha doğrusu MAN tabanlı değil daha özgün modeller.

Şimdiki Rusya Federasyonu ,o zamanki adıyla Sovyetler Birliği liderliğindeki Doğu Bloku ya da Demirperde ülkeleri olarak bilinen eski kapalı toplumlara ait araçların çok kendine has yapıları vardır.

Teknoloji ve işletme ekonomisi açısından çok başarılı olmasalar da nedense ben bu araçları severim.Oldukça sağlam kaporta yapıları,arıza çıkarsa bile gitmem demeyen motor ve alt takımları,kendilerine has elektrik sistemleri aslında takdire şayandır.

Örnek vermek gerekirse eski Skoda kamyonet ve otomobiller,GAZ marka kamyonlar,Varşova markalı kamyonetler,Skoda otobüsler,Karosa'lar,İkarus'lar bunlardan bazılarıdır.

İkarus otobüsleri bizde belediye modeli olarak -belki de ucuzluğundan olsa gerek-oldukça tercih edilse de şehirler arasında İkarus markası pek görülmemişti.Belki İkarus üretimi Scania K113 otobüsleri hariç tutabiliriz.

İlk resmimizle başlayalım.Dışarıdan oldukça güzel görünüyor değil mi?

Bu belediye tipi model.

   

Bu da şehirler arası model.

   

Kaptan köşkü.

Kaptan köşküne dikkat ederseniz tamamen özgün bir tasarım olduğunu söyleyebiliriz.Doğu Bloku araçlarının pek çoğunda bu böyledir.

Yukarıda da elektrik sistemlerinin değişik yapısına değinmiştim.Bu gösterge tablosunda da vites konum göstergesine dikkat edin.O model araç için güzel bir ayrıntı.

Bilenler hatırlayacaklardır.Mesela yine Çek malı Jawa motosikletlerin göstergelerini hatırlayalım.PAL markalı bu göstergelerde rakamlar Arap alfabesi gibi sağdan sola doğrudur.Aşağıya bu göstergenin camını iliştiriyorum.Rus tarzına çok ilginç bir örnek işte.

   

   

Ve de iç düzen.Koltukların değişik tipi bana ilginç geldi.O zamanın lüks koltukları bunlar.Camların açılış stiline ayrıca dikkat edin.

   

Ve İkarus 630 model otobüslerimiz üretilmiş,tren vagonları üzerine yüklenmiş ve muhtemelen Sovyetler Birliği'ne doğru yola çıkıyorlar.
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »
Cevapla 


Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir

İletişim | MagazinUlasim.Com | Yukarıya dön | İçeriğe Dön | Hafif Sürüm | RSS