Türkiye Ulaşım Sektörü İhtisaslaşmış İnteraktif Haber Forum Merkezi

Tam Görünüm: Man-Manaş 5 Serisi Şehirlerarası Nostaljik Otobüsler
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Cüssesine bakmayın,en cazgır motor sesine sahip bir arabadır Big Grin.Hele ki rampalarda eksozları solda olduğu için inim inim inletirdi ortalığı.
İlginç bir araba

Ağabeylerimizden bilgi bekliyoruz. Big Grin


[attachment=3757]
İlk bakışta far çerçeveleri olsun beyaz direksiyonu olsun silecekleri olsun MAN 750 Ho yu anımsatsada öndeki ızgara ve dik duran tutamaç kaputun açıldığını motorun önde olduğunu dolayısıyla bu otobüsün yapma kasa olduğu izlenimini veriyor.
Bu otobüs yapma kasa.Saygın'ın da bahsettiği gibi biraz 750 HO yu andırır halleri olsa da muhtemelen Fiat alt yapılı bir otobüs olmalı.

Ön panel olarak ilk üretim Ünver Magirus ön paneli alınıp stepne dolabı kapağı üzerine radyatör ızgarası açılmış.Dikkat edilirse bu ızgara üzerine MAN ibaresi de konmamış.

Ön cam stilleri,ön tampon ,silecek ve ayna kolları Magirus'dan alıntı.Malzeme orijinal bir otobüsten olduğu için ters durmamış.Güzel durmuş.

Yine yaratıcı ustalarımızın eseri.Helal olsun.Güzel bir otobüs yapmışlar.
1970-71 Man 575 Wink
Çarpma kapılar,bombeli ön göğüs,aynı tasarımı arka kısımda da paylaşan,kutu gibi güzel bir otobüs.Manaş'ın hakkını yememek lazım.Gerçekten müthiş bir otobüs tasarımı. Wink


[attachment=3758]
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Referans Adresler