Türkiye Ulaşım Sektörü İhtisaslaşmış İnteraktif Haber Forum Merkezi

Tam Görünüm: Türkiye’nin en büyük ticari ve askeri araç üreticilerinden BMC
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41
sahip olduğu ar-ge ve imkanlarla
Çok doğru bir gözleme değinmişsiniz.

Geçenlerde adını tam hatırlayamadığım bir forumda ,işin ehlinden gelen şöför arkadaşların buluştuğu ,araç sahibi olanların yorumlarına göre BMC'den çokta memnun oldukları söylenemez..

Aracın kapısını açtığında ,kapadığında bir tokluk hissi dahi vermediğini ,araçlarıyla anlaşamadıklarını söylüyorlar.Aynı hususlar Ford için de geçerli..Hatta kamyon alacaksan Ford ve Bmc'den uzak durman gerektiğini söyleyen şöför arkadaşlarda var.İlklerde alım maliyeti uygun gibi görünüyor olsa da ,araçların belirli km den sonra sahibini üzdüğü ,ocağa incir ağacı dikecek kıvama geldiği şeklinde eleştirilerde mevcut.Hatta forumumuzda da bir arkadaş Ford Cargo model bir aracın ,her 1000 Km'de aracın sanayiye uğradığına dair bir metinin içinden ,ifade de mevcuttur.

Bir tanıdığımızın Renault Premium 3 aks kamyonuyla seyahatimde ,oldukça rahat ve konforluydu (makasızsız ,tamamen körüklü ).Bmc Profesyonellerle de deneyimim olmuştur ,koltuğu çok sert ve araç aşırı silkeleniyordu ,tatmin etmedi.Actros'larda ise yağ gibi kayıyordu araba onlar ayrı lakin kamyoncu dostların görüşlerine göre dillerin altında Scania ve önde gelen markaların teknolojisi yatıyor.

Amacımız bağcıyı taşlamak değil ,Bmc'nin sürücüsüne verebileceği rahatlık ve konfor açısından biraz daha yüksek ,şöförün kişisel ihtiyaçlarına hitap eden kabinler üretmeleri gerekir ,tüketicinin de yüzünün gülmeye hakkı var.Diğer emsali olan modelleri karşısında ,detaylı bir gözlem ile avantajları ve dezavantajları ortaya sunulduğunda ,Bmc'nin elinde arge teknoloji geliştirme yatırım olanağına sahip olmasına rağmen ,kendisini geliştirmediği sürece ,bazı eksikliklerini tamamlamadığı sürece ,müşteri kitlesi tarafından tercih edilmesi tartışılır duruma gelecektir.

Türkiye kulvarında BMC tamemen patenti Türkiye'ye aitmiş gibi bir marka olarak görülüyor ve saygısı ,bağımlısı olan geniş bir kitle var fakat A ' firma kendisinden daha konforlu rahat ,sürücüsünü üzmeyen ,mesleğini sevdirebilecek ,arkasından beddua okutmayacak arabalar üretebiliyorsa ,Türkiye'deki Bmc tüketicisinin ne suçu var ? iyi veya kötü yine BMC Diyenlerin çok var olduğunu düşünmekteyim.Bmc'nin şu anki çizgisi itibariyle ,nakliyat işinde araba koşturacak birisi olsam ,BMC listeye sıralanamazdı.İkinci el iyi bir model alınırdı ,yine bmc olmazdı.

Teknoloji hızla ilerliyor ,rekabet kalite farkı sürekli güncelleniyor ,yeni yeni adımlarla bir yenisinin daha çıktığı pazarda ,yeniliğe ayak uydurmanın bilincinde olmalıdır.Bir çok büyük firma bütçelerinin büyük bir bölümünü arge teknoloji yatırımlarına ayırmakta.

asan70

BMC'nin 1989 yılında Doblo tarzı bir araç dizayn ettiğini fakat maliyet ve yeterince satış adedinin olup olmayacağı şeklindeki düşüncelerle gerçekleşmediğini biliyormusunuz.
Ayrıca Alphan Manas'ın elektrikli oto projesi için BMC ile de görüşmüş ancak sonuç çıkmamış
olmasıda ilginç bir durum!
Kaynak; http://www.gozlemgazetesi.com.tr/haber/1...dirdi.html
http://otolist.blogspot.com/2010/05/bmc-...undai.html

asan70

[Resim: opsl7a.jpg]
[Resim: zx1yl2.jpg]
[Resim: rmmu1g.jpg]
BMC'nin yeni araçları. Fransa'da Satory 2010 Fuarı'nda tanıtılacak.
Kirpi ( büyük olan araç ,mrap) ile 185-09B ( ünimog tarzı) Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından kullanılacak..

Yerli Araç Kullan TÜRKİYE Kazansın.Bizim İnsanımız KAZANSIN.
http://www.otometre.com
http://otolist.blogspot.com
http://otorama.blogspot.com
(13/03/2010 02:48 PM)Ozan Şahin Yazılan: [ -> ]Geçenlerde adını tam hatırlayamadığım bir forumda ,işin ehlinden gelen şöför arkadaşların buluştuğu ,araç sahibi olanların yorumlarına göre BMC'den çokta memnun oldukları söylenemez..

Aracın kapısını açtığında ,kapadığında bir tokluk hissi dahi vermediğini ,araçlarıyla anlaşamadıklarını söylüyorlar.Aynı hususlar Ford için de geçerli..Hatta kamyon alacaksan Ford ve Bmc'den uzak durman gerektiğini söyleyen şöför arkadaşlarda var.İlklerde alım maliyeti uygun gibi görünüyor olsa da ,araçların belirli km den sonra sahibini üzdüğü ,ocağa incir ağacı dikecek kıvama geldiği şeklinde eleştirilerde mevcut.Hatta forumumuzda da bir arkadaş Ford Cargo model bir aracın ,her 1000 Km'de aracın sanayiye uğradığına dair bir metinin içinden ,ifade de mevcuttur.

Sanırım benim aşağıdaki yazımdan bahsediyorsunuz. Madem o yazıyı okudunuz, diğer arkadaşların da okuması ve BMC hakkında gereken bilgiye ulaşması için buraya da yapıştırıyorum yazımı.

Sırf ilk alımdaki kolaylık ve ucuzluk yüzünden yerli markalara yönelen insanımız, işlerin sonraki evresini düşününce işler gerçekten değişiyor. Bakım, parça giderleri, ikinci eldeki zarar hesaplanınca neyin ne olduğu anlayışıyor.

Alıntı:Bu özellikleri de bmc fiyatında sağlamakta kolay değil" demişsin ama orada yazanlardan klima, retarder, otomatik şanzıman gibi aksamlar opsiyonel... Zaten para eden şeyler de onlar. Klima için 3.500, retarder için 5.000, otomatik şanzıman için 5.000 TL para istiyorlar. Ee ne etti ? 13.500...
Orada her gördüğünüz şeyi arabanın üzerinde bulunuyor sanmayın. BMC orada yazanların hepsini araca koysa, AVRUPALI araçların fiyatına yetişir.

Kaldı ki AVRUPALI üreticiler yıllardan beri o aksamları arabalarda standart sunuyordu. BMC daha düne kadar o aksamları opsiyonel olarak bile sunamıyordu.

AVRUPA arabasında 400.000 km'de balata değiştirirsin, BMC'de 80.000'de balata açarsın. Daha geçen gün 80.000 km'deki arabanın balatalarını değiştirdim.

AVRUPA arabasında 50.000-60.000 km'de bakım için servise uğrarsın, BMC'de her 10.000 km'de bakım için servise uğrarsın. Arkadaş, bunlar uzunyol arabası. Her 10.000 km'de servise girmek ne demek ?
Bir de aracın kullanım kılavuzunda 15.000 km'de servise gidin yazıyor, ürettikleri motorlar 15.000 km'lik motor değil ki 15.000 km'de yağ değişimi için servise gidelim !! 10.000 km geçti mi hadi yürü servise... Günümüz otomobilleri bile bu km'lerde servise gitmiyor be !

AVRUPA arabasında yıllardan beri WEBASTO var. Üstelik sulu tip... BMC'nin ise anca 2003'te keyfi geldi de, araca WEBASTO koydu ! Koyduğu WEBASTO da kuru tip.

Sen AVRUPA arabasını 150.000 TL'ye alıp, 170.000 TL'ye yola çıkartırsın. Ben ise BMC'yi 110.000 TL'ye alıp, 130.000 TL'ye yola çıkarırım ve aradan bir sene geçer; benim 100.000 km'deki BMC kamyonum için 75.000 TL verirler, senin 100.000 km'deki AVRUPA araban için 150.000-140.000 TL fiyat biçerler. Ee, hacı ben ne kadar zarar ettim ? 55.000 TL... Sen ne kadar zarar ettin ? 20.000-30.000 TL...

Ee, ben BMC ile kaç sefer servise uğradım ? 100.000 km'deki araba için düz hesap 10 kere servise uğradım... Her bakım için servise uğraşıyımda kaç lira verdim ? 500 lira... Ee, toplam ne kadar para verdim bakım için ? 5.000 TL...
Ee hacı, sen kaç sefer servise uğradın 100.000 km'deki araba için ? "Ekstralarla birlikte toplam 3 sefer servise uğradım ve her servise uğrayışımda max. 1.000 TL verdim ve toplam 3.000 TL vermiş olayım ve ayriyetten senin gibi zamanımı serviste geçirmedim, sen 10 kere bakım için servise gittin, ben ise 3 kere !!

Ee kardeşim, sen BMC'ye 110.000 TL para bayıldın, yola çıkarması 130.000 TL'yi buldu. Araba o paranın hakkını verebiliyor mu peki ? Plastik kalitesi nasıl ? Donanımları nasıl ? Konforu nasıl ?
"Valla abi, benim BMC'ye binerken ilk başta kamyonete biniyormuşsun gibi bir his var. Kamyona binince sanki kamyonettesin. Kapısının kapanmasında tokluk hissi falan yok, kokpit desen basit ÇİN malı otomobiller gibi...
Plastik kalitesinden hiç bahsetmeyeyim... Konsolda kullanılan plastik kalitesi 0.
Plastik aksamlara gelince; yolda giderken her an aracınızın torpido kapağı açılabilir, zangır zangır oynayabilir, saklama dolaplarının kilitleri çok kolay bir şekilde bozulabilir...
Donanım konusunda; benim araçta klima yok, CAS sistemi var... Yazın bütün camları ve üstteki teneke havalandırma kapağını açarım, rahat rahat yolda giderim... Bizim araçlarda yol bilgisayarı falan yok. Duyduğuma göre sizin araçların yol bilgisayarı balataların durumuna kadar herşeyi gösteriyormuş !! Bizim araçta dijital olarak sadece total kilometre göstergesi var ! Bir de sizlerin araçlarında ESP, hava yastığı, ekonomik kullanım modu, sunroof falan da varmış...
Konfor konusunda; bizim BMC hala kabin süspansiyonu konusunda yaylarla uğraşıyor. Sizin kamyonlarda körüklü kabin süspansiyonu varmış... Buna ek olarak araçlarınızın altındaki ses kalkanları çok güçlüymüş. Bizim BMC'lerde sanki kamyonun kasasında seyahat ediyorsun, ses o kadar çok ! Yataklık konusuna gelince; arkada çift kişi yatarken, alt yatakta dönmeye kalkınca, kalçamız falan üst yatağa çarpıyor ! "

"Peki abi sen kamyonuna 150.000 TL bayıldın, yola çıkarması falan sana 170.000 TL'ye patladı, sen memnun musun arabandan ?"
Valla kardeşim, ben 50.000 km'den, 50.000 km'ye servise gidiyorum... Arabanın km'si 100.000'de, hala orjinal balataları üzerinde... Serviste balatalara baktırdım, daha %75 bile değil... Sizin araçların motoru 300.000-400.000 km gider, benim arabanın motoru 1.000.000 km'ye dayanıyor... Üstelik motor hakkını veriyor !
Donanım konusunda; bizimkiler yıllardan beri klimayı, sunroofu, yol bilgisayarını, hava yastığını falan standart sunuyor. Yolda giderken cam tavanımı, bir düğmeyle açarım, üstten mis gibi hava girer... Sen daha tenekelerle uğraş !
Yumuşacık, insan teni gibi konsol plastiğine ellerim, elledikçe arabamı daha çok severim... Koltuk kumaşlarımız kadifedir, sizinkiler gibi merdiven altı tekstil dükkanlarında üretilmez... Konsolumuzda herşey şoföre yöneliktir, bizim ithal üreticiler konsolu tasarlarken şoförün dikkatine göre herşeyi tasarlarlar... Sizin BMC yıllardan beri konsolda 1-2 düğmeyi ve konsol rengini değiştirmek başka birşey yapmazlar, bizimkiler "Daha iyi nasıl olur ?" diye her gün düşünür...
Sen arabandan 5 yılda 80.000 TL'lere kadar zarar edersin ve arabanın çilesini çekersin, ben ise alırken senden 40.000 TL fazla veririm ve satarken de 5 yılda 50.000 TL zarar ederim, ek olarak arabamın keyfini doya doyaaaaa sürerim ! Ben arabanın gözüne değil, araba benim gözüme bakar !
İşte seninle aramızdaki fark bu kardeşşşşş..."

asan70

BMC imal ettiği araçlar içinde en yüksek beygir gücüne sahip Pro 1142'yi bir adım daha ileri götürerek Pro 1144 haline getirdi.
http://www.bmc.com.tr/indexx.php?f=252f7...04&id=5090
Bmc'nin en güçlü kamyonu artık 440 beygir gücünde..
Küçük bir not;
BMC, bu yeni 1144 serisiyle birlikte PRO'da makyaja da gidecek.
Aracın tampon, far ve kaput kısmı değişecek.

İlk lansman İZMİR FUARI'nda...
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41
Referans Adresler