Türkiye Ulaşım Sektörü İhtisaslaşmış İnteraktif Haber Forum Merkezi

Tam Görünüm: Nostaljik Firmalar ve Anılar
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
Değerliüstadım biraz da sitemle beni göreve davet ediyor.Bu durumda sessiz kalmak uygun olmaz.

KALE firması Konyanın en eski firmalarındandı. Ben daha fazla detay hatırlamıyorum. Sadece bu isimdeki firmanın varlığını yazabilirim. 1960 lı yıllarda Meram, Güven, Saran ve bilhassa Oto Nakliyat otobüs firmaları vardı. Bu firmalardan Güven firmasının Konya merkezli bir firma olup olmadığını bilmiyorum.
Oto Nakliyat daha sonraki yıllarda Özkaymak tarafından alındı ve bu firmanın temelleri üstüne Özkaymak kuruldu. Birde Türkiyenin bir çok iline sefer düzenleyen otobüsçüler kooperatifi olarak Kontaş firmasından söz etmeden geçmek doğru olmaz.
Kontur 1980li yıllarda faaliyete geçmiş bir firmadır.

Selamlar.
Set,Konya Seyahat,Akşehir Güven,Ilgın Seyahat,Çumralılar,Akşehir Oto Nakliyat,Kontaş,Meram,Kadınhan Tur,Kontur,Aksel,Kartaş,Özkaymak,Konset,Lüx Ermenek ,Saran firmalarını otobüsleriyle hatırlıyorumda Kale nin Konya firması olduğunu ilk defa duydum,Kırklareli-Saray-Vize yada Kırıkkale-Ankara arasında gördüm,acaba Konyanın ilçelerinemi çalışırdı bu Konya Kale,ha birde Akşehir Özlem vardı,Özkaymağın ilk ismi Oto Nakliyattır,

Maaşallah üstadlarımız kütüphane gibi,çoğu Özkaymak çalışanı bile bilmez bunu...

Saygılarımla
Alıntı;
Alıntı:Set,Konya Seyahat,Akşehir Güven,Ilgın Seyahat,Çumralılar,Akşehir Oto Nakliyat,Kontaş,Meram,Kadınhan Tur,Kontur,Aksel,Kartaş,Özkaymak,Konset,Lüx Ermenek ,Saran firmalarını otobüsleriyle hatırlıyorumda Kale nin Konya firması olduğunu ilk defa duydum,Kırklareli-Saray-Vize yada Kırıkkale-Ankara arasında gördüm,acaba Konyanın ilçelerinemi çalışırdı bu Konya Kale,ha birde Akşehir Özlem vardı,Özkaymağın ilk ismi Oto Nakliyattır,

Set firması çok daha sonra kurulmuş, rekabet edememiş ve yeni bir deneme ile Konset olmuş fakat tekrar piyasadan çekilmiştir. Firmaya kayıtlı araçların elbirliği ile Konya'ya Kamil Koç girmiştir.
Konya Seyahat ancak II. sınıf bir firma olabilmiştir.
İçinde Akşehir geçen firmalar ve yine Akşehir'e ait olan Aksel firmaları Akşehir ilçesinde farklı dönemlerde birbiriyle ilgisi olan firmalardır.
Ilgın Seyahat, Kadınhan Tur veya Han Tur için söyleyebileceğimiz çok bir şey yok. Bu güzergah, başta Konya - izmir, Konya - Bursa ve ayrıca Konya - Eskişehir bağlantılı İstanbul hattı üzerinde olan Kadınhanı ve Ilgın'a çalışmak durumundalar. Konyanın tüm büyük firmaları ve Akşehir firmaları zaten bu ilçelere uğradığından bu ilçelerin firmaları bu yolda dolmuşlarla faaliyette bulunuyorlar.
Kartaş Karaman'a ait olup geçmişte bünyesinde bulundurduğu MAN otobüslerle faaliyette bulunmuşlardı. Daha sonra Karaman'ın Özkaymak şubesi oldular.
Lüx ermenek olarak yazdığınız da her halde Lüx Ereğli olsa gerek.
Zira ben Ermenek'ten çalışan bu firmayı bilmiyorum. Uzun zamandır Ermenek, Bozkır gibi İlçelerimize Kontur hizmet vermektedir.

Selamlar.
Alıntı:[Resim: tarama0165.jpg]
[Resim: tarama0166.jpg]

Alparslan üstadım "Kale Seyahat" konusunu belgelerle ispatlamış.Konuya en başta bileti bulunan "Akcan Turizm" ile başlayalım.

Akcan Turizm de Kırıkkale-Ankara arası çalışan bir firmaydı.Hatta Ankara eski terminali AŞOT'da da 12 numaralı yazıhanede isimleri bulunmasına rağmen buradaki faaliyeti Sağlam Turizm'e terk ederek kendileri Etlik'teki eski garajlardan ve şehrin muhtelif noktalarından çalışırlardı.

Kale Seyahat biletine de bakarsanız onda da 12 numaralı peronu görürsünüz.Demek ki Sağlam Turizm'in 1976 sonrası dağılmasıyla Akcan yazıhanesinden Kale Seyahat istifade etmiş.

Biletlerin arkalarında Topkapı AG,Harem,Kadıköy ve Laleli yazıhaneleri görünmekte.Bu firmaların İstanbul-Ankara hattında çok da varlık gösterdikleri söylenemez.
[Resim: 56240539842272684945719.jpg]

Çorum Kargı'nın nostalji firmalarından Kargı Birlik.... Kargı ilçesinde kamyonlarla başlayan yolcu taşımacılığı yıllar geçtikçe kamyondan bozmalar,302,330,304,Prenses,403 ile devam etmiş Travegolarla da halen devam etmektedir.Kargı Birlikten sonra Kargı İtimat,Kargı Expres gibi birçok firma kuruldu ve daha sonra bu firmalar ve usta şöforler Kargı Turizm'i oluşturdu.Kargı Turizm firması ilk temelinin atıldığı 1960 yılından beri halen Kargı ve çevresindeki halka hizmet etmeyi sürdürüyor.

Alpaslan Sahin

Alıntı:Akcan Turizm de Kırıkkale-Ankara arası çalışan bir firmaydı.Hatta Ankara eski terminali AŞOT'da da 12 numaralı yazıhanede isimleri bulunmasına rağmen buradaki faaliyeti Sağlam Turizm'e terk ederek kendileri Etlik'teki eski garajlardan ve şehrin muhtelif noktalarından çalışırlardı.

Kale Seyahat biletine de bakarsanız onda da 12 numaralı peronu görürsünüz.Demek ki Sağlam Turizm'in 1976 sonrası dağılmasıyla Akcan yazıhanesinden Kale Seyahat istifade etmiş.

Biletlerin arkalarında Topkapı AG,Harem,Kadıköy ve Laleli yazıhaneleri görünmekte.Bu firmaların İstanbul-Ankara hattında çok da varlık gösterdikleri söylenemez.
Verdiğiniz aydınlatıcı,değerli bilgiler için çok teşekkür ederim, M.Ali SADE Bey üstad.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
Referans Adresler