Türkiye Ulaşım Sektörü İhtisaslaşmış İnteraktif Haber Forum Merkezi

Tam Görünüm: Temsa Maraton Yeni Otobüs
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

Faruk GÜRBÜZ

Merhabalar Tekrardan
Temsa Maraton'u canlı canlı ilk kez gördüm. Güzel otobüs bence. Smile


[Resim: 25458064400_af7bdbcf7b_o.jpg]
Aynalar her an düşecekmiş gibi emanet duruyor. Klimanın konumu otobüsün kamburuymuş gibi gözüküyor. Aracın elle tutulur hiç bir güzel yanı yok. Renkler ve zevkler tartışılmaz ancak keşke taklit değilde özgün bir tasarım olsaydı. Yeni Travego gibi tasarımını eleştirseydik.

Saygılar
Aşağıdaki linkte yazdım.

Keşke daha derli toplu bir bir araç yapsaydılar,dediğin gibi tasarımın bir anlamı olduğuna dair birbirmizi ikna etseydik.Ayna'dan bahsetmişsin bu kadar heybetli yüksek kasa araç üretilip aynalarının Safir'den alıntılanması hatta görüş açısının maalesef yetersiz olması...

Bu arada biz bunları bir otobüs alıcısı gibi olarak yorumluyoruz,lakin kimseye burada fikrini seviyeli şekilde belirtmesi dışın da, sansür uygulamıyoruz birilerinin farklı siteler de bizler hakkın da yafta vurması çok basitliktir, cahilliktir,çekememezliktir.


Değerlendirme başlığı linktedir

http://magazinulasim.com/Konu-temsa-mara...nsman.html

[Resim: 22346252363_b09334582a_z.jpg]
Buraya yazıyorum. Bir kaç yıl sonra mal sahipleri Maratona, Travego ya da Fortuna aynası takacaklardır. Çünkü bu aynalar ile olmaz. Diamond aynaları tasarım hatasıydı. Hiç mi ders çıkarılmamış?

Saygılar
Yenilik yapma telaşı ile birbirinden tatsız ve noksan otobüsler piyasa çıktı...Tek iyi yanı iç tasarımdaki konfora yönelik geliştirmeler. Sadece otobüs üreten Neoplan, Setra, Vanhool, Bova vs. gibi bir firma TEMSA...Tek farkı kendini bu ağırlıkta ortaya koyduğu bir model olamayışı. 1998'den beri her yeni dönem yeni ve öncekinden bağımsız bir kasa ile karşımıza çıktı...Devam versiyonu hiçbir modeli yok makyajlı kasalar haricinde. Bu devamsızlığın yarattığı bir oturmamışlık hep var. Aslı Samsung olan ilk Safir, Neoplan'ın tasarımcısının muhtemelen alkollü iken çizip bir kenara attığı kötü bir eskiz çalışması gibi duran Diamond, sonra birden bire peydah olan, ucuz olduğu için epeyce satılan ilaç kutusu gibi Safir 2...Temsa'nın sadece otobüs üretme özelliğini kalite ile birleştirmesi için bu yeni Maraton'da en kısa vadede makyajlama çalışması yapılması gerekiyor. Uzakdoğu ürünü gibi bir hava katan tasarım detaylarından derhal vazgeçilip arka ve yan tasarımda görülen avrupai havanın ön tasarımda da desteklenmesi lazım. Asalete sahip, daha albenili, daha kalıplı olmalı bu aracın önü...Ön cam kaşlarının köşeleri, klimanın uyumsuzluğu, aynaların ufak oluşu ortada...Ben bu çizimleri yapan tasarımcıların elini kolunu bağlayan nedir bilemiyorum, neden daha özgün bir tasarıma bunca imkan içinde imza atılamıyor anlamak zor. Kalıp olarak bu otobüste iş var, tek yapılması gereken estetiği uzmanca ve eleştirilere kulak asarak yapmak.
Safir 2 lerin ayna kollarına dikkatlice bakın,biraz yukarıya doğru eğimlidir,işte bu ölü nokta çokluğuna pulla,somunla,rondelayla bulunan pratik çözüm budur,ben orta kapıdan sonrasınıda göreyim diye ayna kol bağlantısına pul taktım ama bu seferde aradaki boşluk ıslık sesi yaptı söktüm,2 gün sonrada arka sağ köşeyi vurdum,kamera var ya demeyin hem aldatıyor hem aynaya bakmadan geri gitmek yok huyumuzda zahir...
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
Referans Adresler