Türkiye Ulaşım Sektörü İhtisaslaşmış İnteraktif Haber Forum Merkezi

Tam Görünüm: Mercedes Benz Otomarsan O302
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın

Adil Sezgin

sayın aydın ısallah ılerkı gunlerde guzel fotolar var su an elımde var toplanmasını beklıyorum fatıhle az gergınım gıcıklık yapıyor resımlerı gec yayınlıyor ondan atıstık tabııı cıddı degıl ben aramıyorum onu ama ararım yıne yıne ...kendıne ıyı bak gorusuruz
[attachment=3305]
Fotoğraf alıntıdır. Umarım daha önce paylaşılmamıştır. Acaba neresi olduğu hakkında bir tahmin varmı. Bolu olabilir mi?


Alıntı:[Resim: 0018lc.jpg]


Burası Ankara istikametinden gelişte Akyarma denen yer.

Madem mevzu eski yollara döndü, o zaman 1970-80 lerdeki eski Ankara-İstanbul yolunu da yolun zorlu noktaları açısından şöyle bir gözden geçirelim isterseniz.

Ankara'dan çıkışta kayda değer bir bölge yoktur.Susuz -Saray ve Aydın köylerini geçtikten sonra Kazan'a gelinir.Kazan'ı geçince karşıdan Kurtboğazı rampası belirir.Burada tırmanma şeridi vardır.Yani üç şeritli bir yoldur.Orta şerit rampa çıkanlar için sollama şerididir.Dalma şeklindeki bu rampa kısadır ama özellikle yüklü kamyonlar için problemdir.

Kızılcahamam'a yaklaşırken Akdoğan köyü içerisinden de geçen yine uzunca bir rampa vardır.Burada da tırmanma şeridi vardı.

Akdoğan rampasını geçince yolun en zorlu kısımlarından birine gelinir.Bölge Trafik istasyonunu geçince meşhur Kargasekmez rampası bizi karşılar.Uzun ve virajlı bu rampa önceleri hem gidiş ve hem de geliş olarak kullanılan tek şeritli bir yoldu.Daha sonradan iniş yoluna ilaveten başka bir güzergahtan daha az eğimli bir çıkış rampası da inşa edilmişti.Bu rampa halen de yoğun olarak kullanılan bir yol.O yıllarda bu rampaya tırmanan ağır vasıtaların çoğu iki takviye veya düz birinci viteste ağır ağır çıkarlarken egzostlarından birer metre alev atarlar ve bazıları da sıcak yaz günlerinde rampanın ortalarında su kaynatarak yolculuklarına zorunlu molalar verirlerdi.

Kızılcahamam geçildikten sonra yolun eğlenceli bölümlerinden birine daha gelinirdi.Aslında burada iki alternatif vardır.Direkt devam edince Azaphane geçidine girilir.Azaphaneye girmeden sola Çamlıdere istikametine sapılınca da Avdan Varyantı üzerinden Azaphane'nin üst tarafına çıkılır.Azaphane geçidi de tırmanma şeridi olan bir yoldur.Hatta bu tırmanma şeritleri yapılırken yol tamamen Avdan Varyantı'na verilmişti.

Buradan sonraki zorlu nokta yukarıdaki resimde de yer alan Akyarma Geçidi'dir.Uzun ve zorlu rampa hem iniş ve hem de çıkışta yer alır.

Bundan sonra yolun en uzun ve hareketli rampası olan Bolu Dağı rampası gelir.Bolu Dağı uzun yıllar üç şeritli,kimi yerlerde de iki şeritli kullanıldı.Şimdiki gibi iki gidiş ve iki geliş yapılması sanıyorum 1999 depreminde yolun bir kısmının uçmasından sonra yapıldı.Yanlışım varsa sizler doğrusunu ekleyebilirsiniz.Buraya sarı sis lambaları da 1990 lı yıllarda konulmuştu.bu lambalar halen de mevcut.

Bolu Dağı'ndan sonra artık kayda değer bir rampa olduğu söylenemez . Dilovası'nı Gebze'ye bağlayan kısa rampayı atladıktan sonra İstanbul bulunurdu.

Bu bahsettiğim eski yoldan bir yolculuk yapmanızı tavsiye ederim.Gerek doğal güzelliklerinin yoğunluğu ve gerekse yaşattığı nostalji nedeniyle ben sıkça bu yolu tercih ediyorum.Ben şimdi burada rampalardan bahsettim ama emin olun ki yeni nesil araçlar için bunlar rampa bile değil.

Cevabın,yorumun ve verdiğin bilgiler için teşekkürler Ali Ağabey.

Resimdeki Rahmetli en küçük amcam. Bakmayın böyle poz verdiğine. 5 erkek kardeşin içinde mesleği şöför olmayan tek oydu. Araba sürdüğünü hatırlamıyordum. ALLAH Rahmet eylesin.



[attachment=3303]
Sayın Tozcan! , küçüklüğümde birde ''Sincak'' diye bir firma vardı, odamı Koyulhisar firmasıydı?


İleti İlave;Tozcan hakkında bilgide bekliyoruz.
F.K

Adil Sezgin

Ne sizde nede bende bu sevda bitmez...Turhan Tesisleri ve 302 Ulusoy.Smile

Fatiiiihh Neredesin ?


[attachment=3304]
Referans Adresler