Türkiye Ulaşım Sektörü İhtisaslaşmış İnteraktif Haber Forum Merkezi

Tam Görünüm: Mercedes Benz Otomarsan O302
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Uzaklar ama yakın uzaklardan bir yerler,Irak'la Suriye arasında Halid Bin Velid'in topraklarından Yermük'den hala daha çalışan Otomarsan O302'ler...

Yeni moda Ortadoğu'da Çin üretimi otobüsler,ama O302'ler gibi değiller 5 yaşında arabalar miadlarını dolduruyorlar.O302 referansıyla ucuz otobülerden kurtulmaya çalışan arap yarım adası tekrar ikinci el'de olsa tercihlerini Türkiye ve Avrupa'dan yana kullanmaya başladılar.

[attachment=2927]
[attachment=2928]
Çok güzel resim.Ama Araplar sanki bizim O302 ile biraz oynamışlar.Mesela farlar sanki Ford Taunus otomobillerin farlarına benziyor.Şoför kapısındaki kapı kolu altındaki oyuntu da ilginç.Bu tip oyuntuyu biz yumurta kasalarda görmüştük.Yan sinyaller de farklı yerde ve cam altı nikelajları bizde 1976 sonrası bagaj kapakları üzerinde kullanılan kalın şeritlerle benzerlik gösteriyor.

Benim anladığım kadarıyla bu otobüs önden ufak bir öpücük yapıverince Arabistan şartlarında toplanmış.Yan kapı parçacılardan bulunmuş yumurta kasanın kapısını tadil ederek yapılmış olabilir. Ön farları Bosch pahalı gelmiş olup da bu şekilde ucuzuyla tadil edilmiş olabilir.Ön cam altı kuşağı da sanki tenekecinin elinden çıkmış gibi.

Ama güzel bir resim.Biz de de tüketim toplumu yaratmak adına kıyıma uğramasalardı halen dahi çalışıp hizmet verenleri olabilirdi.
Önden, arkadan, yandan O302:
[attachment=2926]
Orta fotoğrafda yer alan araba sanırım ortadoğu'ya yapılmış,çünkü iç piyasadaki arabaların camları ekseriyetle,varan turizm'in 302'sinde gördüğümüz gibi kelebek camlıdır.Bu tip büyük camlılar genelde ihraç fazlası olan 302'lerde görülmektedir,bunları sayısı az olsada piyasa görülmekteydiler.

Hatta marş,ana şarter,düğmeleri ayrıca tavanlardaki ''şöförle konuşmayınız'' gibi koltuk numaraları,arapça,hatta bakım tablosu ve şasi motor plaketide yarı arapçadır.
Aracın bir farkıda arka kapı önündeki katlanır koltuk ile 45+1+1 kişilik olması.
O 302 lerin İstanbul'da halk otobüsü olduğu zamanlar bana da denk gelmişti.Yan duvar formikaları ağaç desenli değil düz beyaz formikaydı.Fatih Bey'in belirttiği gibi; koltuk numaraları yazan plakalar arapça baskılıydı.O zamanki çocuk aklımla dikkatimi çekmişti.
Referans Adresler