Türkiye Ulaşım Sektörü İhtisaslaşmış İnteraktif Haber Forum Merkezi

Tam Görünüm: Mercedes Benz Otomarsan O302
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın


Mercedes-Benz aslında bütün üretimlerinde standartlığı ilke edinmiş ve genel olarak kesin başarıyı yakaladığı hususları uzun yıllar sürdüren bir üreticidir.Zaten bence mükemmelliğin sebebi de budur.Her zaman yeni sistemler deneyip rezil olmaktansa tutmuş bir düzenin kusurlarını tespit edip küçük rötuşlarla düzeltmek çok daha iyi sonuçlar vermiştir.

Mesela OM 352 motorunu düşünürsek başlangıcı O321 otobüslere kadar dayanır.Ve yıllarca pek çok otobüste kullanılmıştır.Hatta Mercedes markası dışındaki pek çok fason üretime bile bu motor uydurulmuştur.Sebebi ise randımanlı, ekonomik, uzun ömürlü ve dayanıklı olmasıdır.

Burada bahsi geçen OM 327 de bence OM 360'ın ana motorlar arasına girmesinden önce üretilmiş bir ara üründür.Neticesinde bizdeki üretimde ve de belki de İran ve Güney Amerika üretimlerinde de kullanılarak eritilmiş olabilir.Ama bu sadece benim tahminim.

Besim üstadımın teşhisine katılıyorum.OM 327 motor ile OM 360 ilk bakışta biri birinden farkı olmayan üretimler.Ancak 327 yaklaşık 25 HP kadar daha güçsüz bir versiyondur.

Bazı arkadaşlarım tereddüte düşüp de "hayır, bütün O302 üretimlerinde OM 360 vardı" diyebilirler.Onun için elimdeki 1968 yılına ait Otomarsan tarafından bastırılmış ve hem de koridorsuz bir O302 resmini de içeren broşürü de ekliyorum.

Ayrıca kıyas açısından OM 327 motorun aynı broşürde yer alan ve OM 360 ile ilk bakışta farkı bulunmayan resmini de ekliyorum.

Zafer arkadaşımın resimleri de çok başarılı.Ancak yakından görmeden bir şey diyebilmek zor.

Bu arada ilk O302 şayet Latif beye verildiyse gerçek sahibini bulmuş demektir.Canbazlar Karoser Ahmet Canbaz üstadın gayreti ile onu ilk haline getirir.


[attachment=4330]
[attachment=4331]
Değerli üstadlarım bu otobüs Mercedes-Benz Türk'e ait.Hediye verilmedi.Hadımköy'de otobüslerin teslim edildiği pazarlama merkezinde duruyor.En son hali bu.
Sayın Üstadım 0 302 teknik bilgi el kitabında 352 motorunun ne işi var Mersedes yanlış resim mi koydu anlıyamadım Saygılar
Besim üstadım çok haklısın. Dikkatinden maşallah hiç bir şey kaçmıyor.İşte broşürün diğer resmi.Ben resmi yüklerken "nasılsa broşüre ait" diyerek dikkat etmemiştim.Ve hatta diğer resimden daha ayrıntılı oluşu sebebiyle bu yönden olanı yüklemiştim.

Aslında her ne kadar burada 327 yazsa da resmini bulup koyamamışlar demek ki.Diğer resim de OM 360 a ait çünkü.

[attachment=4333]
????

Klima ve Çarpma kapılar nasılsınız iyimisiniz ?



[attachment=4391]


Thermo King klimalı. Belki renginden dolayı Thermo King'in kale logosunu göremiyorum. Ama bildiğim hac yolunda diğer kilimalara kök söktürdüğüydü. 1988-89 yılında hacca giden arabalara klimasız arabanın 2 katı para vermişlerdi!
Referans Adresler