Türkiye Ulaşım Sektörü İhtisaslaşmış İnteraktif Haber Forum Merkezi

Tam Görünüm: Mercedes Benz Otomarsan O302
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
İşinize karışmış olmayayım ama şayet kalitesi yüksek bir maket ortaya çıkarmak isterseniz ben şahsen 1980 model otobüslerde uygulanan 5-6-7-8 üzerinde de havalandırma kapağı olan ve Sütrak klimalı ve her iki kapısı da havalı olan modeli tavsiye ederim.

Bu modelde nikelaj yoktur.Camlarda kelebek yoktur.Silecekler bile karadır.Dolayısıyla yapım aşamasında da kolaylık tarafı vardır.

Bu modeli uyguladığınızda aksayan bir tarafı kalmaz.Yakın bir çağa ait olduğu için herkes de bu modeli hatırlar.

Sandık klimalı model çok güzel,katılıyorum.Ama (benim gibi) Wink uzaktan bu işle ilgili olanlar bu modeli görmedikleri için ilk bakışta "olmamış" diyebilirler.

Aslında en güzeli 1968 model koridorsuz bir otobüsü modellemek ama yukarıda bahsettiğim gibi ilk modellerden olduğu için bilinmeyebilir ve eleştirilere çok açık olur.

Karar yine de sizin.
Cümleden iyi akşamlar, Kemal bey sizi tebrik ederim. Bir ilk'e imza atmış üzeresiniz, inşallah güzel bir şey ortaya çıkacak, şüphem yok zira ilk çizgilerinden belli oluyor.
Yanlız model olarak Ali bey'e katılıyorum, en son üretilen şeklini icraa ederseniz bencede daha güzel olur, tabi karar sizin. Şekildeki klima uydurmasyon gibi duruyor. Ön ve arka Kapılarında havalı olması en yaygın tipi. Tek beğenmediğim son modellerde stopların tampona daha yakın olması.biraz sırıtıyor, camlarını da hafif yeşil ton'da yaparsanız harika olur. Kolay gelsin, hayırlı uğurlu olsun.

ertugrulsagdic

Merhaba arkadaşlar hepinize iyi günler. Siteyi sürekli takip ediyorum, O 302 maket yapımı oldukça dikkatimi çekti. Ben de eski kasa O 403 maketi yapıyorum şu aralar. İnternette dolaşırken ahşaptan yapılanları dahi gördüm. Epey bi dikkatimi çektiler. Asıl merak ettiğim şu, maket bitince herhangi bi sorunla karşılaşır mıyız? (Patent, telif hakkı vs. gibi.) bu konuda bizi aydınlatabilecek değerli sitemizin üyelerinden cevap bekliyorum. Hoşça kalın..
Son 302lerden biri. 1982 yılının gazete reklamlarından birinde görülüyor.
Bir yıl sonra onun kadar uzun ömürlü olmayan 0302S adlı kardeşi dünyaya gelecek


[attachment=3258]
Sayın Yılmaz arkadaşım, bu resim son çıkanlardan çok önce. Arkada kelebek camı, yanlarda nikelaj var, tamponunda sis lambası yok, çamurluklarında oluk yok, aynaları küçük, üstadlarımız daha iyi bilirler 70'li yılların 302 si olabilir.
O yıllarda reklam sektörü çok gelişmemişti.Resimler bulunanlar arasındaki en iyilerinden seçilirdi.

Aynı sorun broşürlerde bile var.1976 yılında basılmış O302 broşürlerinde ilk modellerindeki tablodan takviyeler görünürdü.

Yılmaz üstad da bu resmi 1982 li yılından bir gazeteden aldığına göre yine aynı hata sürüyor demektir.
Referans Adresler